15.08.15 Topptur til Oteraksla i Storfjord

Oteraksla er med sine 1235 moh en fin topptur å ta når du har 3-4 timer til "fritt bruk" en lørdag ettermiddag. Fjelltoppen finner du  i Storfjord, innerst i Lyngenfjorden, og ligger inntil den mer kjente og bratte Otertinden. Oteraksla er til gjengjeld mer tilgjengelig og fullt overkommelig for de fleste. Parkering finner du ved å ta av til boligfeltet Oterbakken og kjøre grusvegen mot Stornes. Nærmere beskrivelse finner du på telltur.no. Parkeringen er godt merket og  er felles med fysaktur til Fallstokkbakken.

Første del av turen går på en skogsveg som etterhver blir en godt synlig sti. Stien er lett å følge til under det første bratte partiet ved steinura. Her er det ikke godt merket og du må egentlig bare prøve å finne ut hvor de andre har gått før deg. Hold bare godt mot Oteren slik at du unngår og måtte klatre over den første steinura. Ovenfor det første bratte partiet må du rett og slett bare prøve og finne deg et egnet sted å gå opp. Her finner du noe tilfeldig merking, men det er mellom 50-250 m mellom hvert merke så det er vanskelig å følge en trasè.

I fjellsiden du skal opp er det endel stein og ur. Mot toppen flater det ut og underlaget blir bedre å gå på.  Når jeg gikk denne turen var det sol og tørt vær, men vær OBS på at disse steinene vil være veldig glatte når de er våte. Anbefaler derfor gode fjellsko.


Utsikt fra toppen innover Signaldalen. Her ser du alle de "viktige" fjellene. Fremst kneiser Otertinden, til venstre Mannfjellet og Markusfjellet, til høyre Polvartinden og Vassdalsfjellet. Spissen bak Otertinden er Parastinden og den med flat topp helt bakerst er Pältsa. Litt av en utsikt med andre ord.

 

 
Fra toppen av Oteraksla ser du rett på majesteten selv, Otertinden. Legger du deg på kanten og kikker ned den stupbratte fjellsida kjenner du godt at det kiler i magen. Det er bratt, kjempebratt. Bak Otertinden ses Mannfjellet. Så ikke huset  mitt da det ble liggende bak Otertinden.På toppen lå det ennå en fokkskavel. Denne henger på kanten og du bør ikke gå oppå den. (Jeg står på fast fjell, selv om det ser ut som jeg står utpå snøen).Mot elveutløpet til Signaldalselva, Hatteng og utover Lyngenfjorden.


Mot Tverrdalen, Rieppi, Gurgelavannet, Storvasstinden og Piggtinden i Balsfjord kommune.

 


Oteraksla er merket som svart løype og det er 4,3 km til toppen. Jeg brukte omlag 3 timer opp, men da rotet jeg fælt med å finne både stien, merkingen og den letteste vegen opp.

På nedturen mistet jeg merkingen og gikk meg fast i et flåg, måtte snu og gå opp igjen før å finne en annen veg ned. Med tanke på den elendige merkingen var jeg sjeleglad at det ikke kom tåke mens jeg var på toppen.  Jeg møtte 5 andre på denne turen og alle savnet en bedre og mer logisk merking. I ettertid har jeg fått tilbakemelding på at flere har mistet stien og slitt med å finne vegen ned.

Toppturen til Oteraksla er en veldig fin tur, som ikke er spesielt krevende, og utsikten fra toppen er storslagen. Turen er med i  "Ti På Topp" i Storfjord kommune og burde derfor vært merket på en forsvarlig måte. Med tanke på at dette er et organisert tilbud i et folkehelseperspektiv burde turen stanses/tas ut av programmet  inntil merkingen er på plass.

GOD TOPPTUR :)

Spørsmål kan rettes i kommentarfeltet eller pm på Facebook. Du finner meg ved å søke på Aud E. Nystad.

Lik og del  gjerne innlegget mitt :)

2 kommentarer

Margrethe

19.08.2015 kl.21:48

For et herlig sted! Det rykket i turfoten her...... :-)

Aud E. Nystad

20.08.2015 kl.07:35

Margrethe:
Så artig at bilder og litt tekst faller i smak. At det får turfoten til å rykke, er bare positivt. God tur og kos deg :)

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits