07.11.15 NærTur til Kvitfjellet på Senja

Lav novembersol, så lav at den snart forsvinner bak horisonten..........lørdag og finvær, noen få minusgrader og ei god turvenninne - det er alt man trenger for å ha en fin turopplevelse på Senja.  NærTur til Kvitfjellet (649 moh) mens vi venter på snø og skiføre.

Vi er på Senja, i området rundt Grasmyrskogen, - ta av fra Fv 229 og kjør mot Tverråsen. Stor parkeringsplass ved vegenden. Herfra går det kjøreveg opp mot Nattmålstinden (på folkemunne kalt Natofjellet). Dette er den samme vegen som jeg syklet opp sist sommer. (se innlegg lengre ned på siden). Turen er veldig lett å gå, og man kan velge om man vil gå til Kvitfjellet eller Nattmålstinden.


Hvem vil vel sitte inne når soloppgangen er så vakker som dette. Utsikt denne lørdags morgen fra Gibostad mot Bjorelvnes.På tur opp mot Kvitfjellet. Kulda de siste dagene har latt vannet forme seg til de fineste skulpturer. Da vi passerte skogbandet, ble det betydelig mere snø, og vi angret på at vi ikke hadde tatt med truger. Men ingen veg tilbake, vi grynnet oss mot toppen.
Kvitfjellet rager bare 649 moh, men utsikten fra toppen er upåklagelig.På tur ned tok vi oss litt kaffe og nøt medbragt niste. Ekstra kos når Gunnlaug dro opp eplemuffins fra sekken.

Jeg vet ikke hvor lang tid vi brukte på turen, kanskje en time, eller noe sånt. Vi gikk med lette sko og brukte gamarsjer.  Jeg glemte å sette på sporingen på mobilen, så jeg vet heller ikke hvor langt det er, men vil anta sånn ca. 15 km t/r. Turen er lett å gå, og er en fin søndagstur for hele familien. Terrenget er lett kupert og egner seg godt med ski på beina.

Området er egentlig et optimalt turområde. Sommerstid til fots eller på terrengsykkel og vinterstid på ski eller truger.
Fin NærTur - anbefales :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits