Nyttårsfeiring 2015 -på Altevasshytta Bardu/Indre Troms

For 2 år siden feiret jeg min første nyttårsaften på høyfjellet, i ei hytte uten innlagt vann og strøm. Den feiringen ble så bra at jeg nå ønsket å gjøre det samme igjen. Jeg har virkelig sansen for denne måten å feire nyttårsaften på - enkelt og meningsfylt, uten glam og glitter, fjas og mas. Denne nyttårshelga var det værmeldingen som bestemte hvor ferden skulle gå. Det var meldt 16 m/sek på favoritthytta, Gappo - så valget falt på Troms turlags hytte - Altevasshytta, ved Altevannet i Bardu kommune. Altevasshytta ligger idyllisk til bare noen hundre meter fra den innerste parkeringsplassen. (For mer informasjon om Altevasshytta - se Troms turlags hjemmeside).

Min gode turvenninne Kirsten, skulle være med.  Når man drar på nyttårsfeiring til ei turlagshytte må man nesten forvente å tilbringe dagene sammens med andre turgåere. Det kan virke som interessen for å tilbringe høytider i fjellheimen er økende og det er flere som tiltrekkes av denne måten å feire på. Sånn var det også denne helgen, vi fikk selskap av 2 fjellvante og trivelige karer fra Salangen.  De hadde kommet opp litt tidligere på dagen, så vi var kjempeheldige som kom til ei varm, fin og romslig hytte. Etter en bedre nyttårsmiddag (biff, fløtepoteter, kantareller, løk og god rødvin) bestemte vi oss for å gå en hodelykts- skitur innover langs Altevannet før midnatt. Etter skituren ble resten av nyttårskvelden tilbragt med beina på bordet i kjent "stil-longs-stil".

 


To gode venner på tur - Alltid trivelig å være på tur med Kirsten. Latteren og de gode replikkene sitter løst og vi har det kjempefint sammen.

 


Altevasshytta - Bardu kommune, Indre Troms.

 


Altevasshytta er et fint utgangspunkt for turer til andre turlagshytter og åpne koier/buer i området. Hytta ligger fint til for nærturer til andre fine turmål (eks Koievassdalen, Røyevann, Salvasskaret). Noen "snille" fjell bak hytta egner seg også til toppturer.
1. nyttårsdag og nydelig vintervær. Kirsten og jeg bestemte oss for å gå en liten tur innover Koievassdalen. Her har vi Kirsten med Salvasskaret i bakgrunnen. Da vi kom nesten til Koievassbua var batteriene på gps`n flate og vi snudde for å klare å komme oss tilbake før det ble mørkt.Innover Koievassdalen - kaldt, klart og utrolig vakkert. 


Favorittfjellskiene mine - Åsnes Gamme :)

 

Det ble kjempefine nyttårsdager på Altevasshytta, 2 netter og 2 skiturer. Altevannområdet er "nytt land" for meg, og jeg vet jeg skal tilbake ........snart :) Godt nyttår alle sammen. 

Trykk gjerne liker :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits