23.01.16 - Skitur til Vardnesfjellet for å hilse sola velkommen tilbake

Flere steder på Senja ser man sola i midten av januar. Dette er noen dager/uker tidligere enn man ser den på innlandet og nord i fylket hvor fjellene er mye høyere.

Denne lørdagen lå det virkelig an til sol, både Yr og Storm meldte Stor Gul Sol. Og når ei god turvenninne i tillegg ymter frampå om skitur på en liten høyde for å etterfylle D-vitaminer - ja, da er jeg ikke tung å be :) Vi bestemte oss for Vardnesfjellet i Tranøy kommune. Fjellet rager ikke mer enn ca 301 moh, men utsikten utover Tranøybotn, Solbergfjorden, Stonglandshalvøya og Ånderdalen nasjonalpark er kjempefin. Vi valgte å starte fra Brygghaugen, og dit kommer du enten via Fv 86 eller Fv 860. Ta først av mot Brygghaugen og deretter mot Myrvang - kjør til vegs ende. Her finner du en parkeringsplass, bare husk at du parkerer slik at flere biler får plass.

Fra parkeringsplassen kjøres det vanligvis opp skispor til en bålplass og derfra videre opp på Vardnesfjellet.


Sol over Tranøybotn og Solbergfjorden.  Fantastisk fin utsikt, selv om fjellet ikke er så høyt.

Løypa opp til Vardnesfjellet går i lett kupert terreng, og passer godt for barnefamilier. Vil ikke småtassene gå helt opp til toppen er det nok av fine steder å sette seg ned, tenne bål og kose seg.

 


Litt tøff må man være, og da er det like greit å peke ut neste turmål. Første Svanfjell, enten på truger eller på ski :)

Jeg vet ikke hvor lang til vi brukte opp og hvor lang denne løypa er, men jeg vil anslå ca. 4 km. Tida er ikke så viktig, det viktigste er å kose seg og nyte turen og selskapet. Det hadde regnet noen dager i forvegen så løypa var hard og isete. Les: Vær forsiktig, det er veldig vondt å ramle med ansiktet først gjennom skarelaget. Som jeg nevnte tidligere så kjøres det spor opp til Vardnesfjellet og rundt i området rundt Brygghaugen. Ivrige lokale ildsjeler som legger mye tid ned i løypetråkking slik at andre skal få fine forhold- bare å ta av seg hatten for den innsatsen de gjør.

Turen til Vardnesfjellet er en NærTur jeg vil anbefale til store og små - God Tur :)

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits