06.02.16 NærTur på ski til Gammen i Vassbrunskaret i Målselv

Fysak Målselv har i flere år hatt denne Gammen i Vassbrunskaret som ett av sine mange  sommerturmål. Du finner fram til parkeringsplassen ved å kjøre fra Buktamoen mot Finnsnes. Etter  omlag 18 km tar du av til høyre mot Rundmo, kjør til vegs ende. Her finner du parkeringsplassen, men pass på så du ikke sperrer for private garasjer eller traktorveger og de som bor der.

 

Gammen.

På Rundmoen, som mange andre steder i Målselv er det  ivrige lokale ildsjeler som gjør en kjempejobb med å kjøre spor og tilrettelegge for andre som ønsker å bruke områdene til friluftsliv. Uten disse ildsjelene har det nok vært stille og lite folk rundt om i Målselvskogene. All ære til den innsatsen disse menneskene gjør.

Fra parkeringsplassen og opp til Gammen er det ca. 5 km. Terrenget er kupert, men relativt lett å gå. Omtrent halvvegs ligger en gapahuk, med det særegne navnet Alberts Plass. Jeg regner med at en eller annen Albert har hatt en finger med i spillet med bygging av denne gapahuken. Hvis du går i følge med barn, vil det være naturlig å legge inn en liten pause ved denne gapahuken.

Gammen, som ligger i et skogholdt på ca 300 moh, er åpen og her kan du fyre opp i ovnen mens du nyter medbragt niste. Det ligger ei bok der, hvor du kan skrive deg inne i turmanntallet. Går du videre innover Vassbrukskaret mot Tårnvatnet får du Fagerfjellet og Elveskardtinden på  venstre side og Vassbruna til høyre. Det kan gå ras i fjellsidene så du bør holde deg midt i skaret. Terrenget og flatt og fint.

 

 
Innover Vassbrunskaret. Vassbruna til høyre.

 

Nå har jeg vært ved Gammen både på sommers- og vinterstid. Jeg må bare være ærlig å innrømme at denne turen er best på ski om vinteren. Området og terrenget i Vassbrunskaret er virkelig velegnet til skiturer.  På sommerstid er store delere av stien opp til Gammen våt og gjørmete. Det er et myrlendt terreng og det går endel folk på stien, så det blir ganske så gjørmete.

Konklusjon: Som vintertur på ski 5 av 5 ***** - på sommerstid  1av 5 ***** (pga myr, vann og gjørme)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits