26.03.16 Topptur på ski til Første Svanfjell på Senja

I dag ble det Første Svanfjell i Kaperdalen på Senja. Egentlig skulle Marte og jeg på Tredje Svanfjell, alternativt Istinden ved tunnellen i Kaperdalen, men der blåste det så kraftig på toppene at de lå hvite og inntyllet i snøfokk. Det ble da til at vi returnerte og gikk på Første Svanfjell istedet. Vindstille på parkeringen og helt til vi kom opp mot toppen, der kom vinden snikende.

Første Svanfjell er en enkel topp å komme seg opp på. Ulempen med toppen er at den ligger litt vindutsatt til, og kan derfor vær litt avblåst i perioder med mye vind. Jeg har tidligere vært på tur opp mot toppen på truger, men snudde nettopp pga vinden (og januarmørket).

Føret denne dagen var ikke det beste etter dager med mildvær og vind, og da sier det seg selv at det var hardpakket fokksnø. I de to siste hengene opp mot toppen og rundt varden var omtrent bare blåis - rett og slett en skøytebane. Det var så hard is at vi kjørte de to første hengene ned med fellene på. Kanskje mest fordi det var safest og vi er heller ikke komfortable med randoneeski i bratte bakker med skøyteis.


Omtrent halvvegs tok vi oss en liten matpause mens vi nøt utsikten mot Tranøybotn, Solbergfjorden, Dyrøy og en alldeles vakker fjellverden uti havgapet.

 


På toppen er det en varde med denne minneplakaten om den tragiske hendelsen i 1966.

 


Utsikten fra toppen av Første Svanfjell er upåklagelig.

Da dette var en lørdags-kose-ski-tur, så vet jeg ikke hvor lang tid vi brukte opp (glemte se på klokka....) Vi gikk på toppturski med feller. Det går sikkert an å gå opp på toppen på fjellski, men nedkjøringen blir da mindre trivelig og mer risikabel.


Første Svanfjell er et lett tilgjengelig og en enkel topptur, et fint helårsfjell. På sommer kan du følge merkingen opp til toppen og på vinteren kan du gå opp både truger og toppturutstyr. Parkeringsplassen er også stor med plass til mange biler.

Vi kosa oss iallefall på turen denne påskelørdagen, både jeg, Marte og hundene Pippi og Tundra :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits