24.04.16 Topptur på ski til Tredje Svanfjell i Kaperdalen på Senja

Når april-sola skinner fra skyfri himmel og vinden bare så vidt er tilstede....hva gjør man da? - Når man har lyst å gå på topptur, men ikke helt er så tøff at man våger å legge ut på et fjell man ikke har vært på før?

Da følger man drømmen - man tar sjansen og sier til seg selv, dette klarer du helt fint, helt alene :)

Matpakke, varm drikke og tørre klær blir lagt i sekken sammens med hjelm, spade og søkestang. Skredsøkerens batterier blir kontrollert og den blir festet innenfor ulltrøya. Tredje Svanfjell - Kaperdalen - Senja, here I come :)

Har vært på topptur i samme område i fjor vår og sist påske (les: innlegget fra turen opp til Første Svanfjell og 17.mai-turen 2015 til Istinden), så jeg vet hvor jeg skal, men jeg vet ikke hva som venter meg. Hvor langt er det, hvor bratt er det?

Tredjefjellet er å regne som et relativt trygt fjell for topptur. Rette spor oppover og fine svinger nedover røper at fjellet er mye besøkt. Den beste plassen å parkere er ved bekkefaret som kommer ned fra fjellet. Der blir det brøytet ut plass på begge sider av vegen.

På parkeringsplassen møtte jeg ei tøff turglad dame jeg kjenner litt fra Finnsnes. Hun hadde vært på toppen mange ganger og jeg fikk slå følge med henne opp. Alltid trivelig å ha noen å prate med, spise matpakke sammens med. Turen opp går liksom mye fortere når man har noen å prate med. Mitt turfølge gikk opp på fjellski med kortfeller og stålkanter. Imponerende bragd, men så skal det sies at dama er supersprek.

Vi gikk jeg opp på venstre side av bekkefaret og krysset over når vi kom opp på det første platået. Derfra var det bare å følge det allerede tråkkede sporet helt opp til toppen. På tur opp mot høyden under toppen ble føret merkbart dårligere, hardpakket skare og is. Her valgte turfølget mitt å ta av skiene og gå siste strekket opp på beina. På toppen av Tredjefjellet er det en tremast og 2 skur. Toppen ligger på 971 moh. Ikke så høyt fjell, men med en fantastisk utsikt. Herfra ser man taggene på Kvænan, Husfjellet ovenfor Skaland og de ytterste toppene på Okshornene. En utrolig utsikt i alle retninger.

 


Utsikt fra toppen av Tredje Svanfjell - vær så god, bare nyt :)

 

Litt vind på toppen, så det var godt å få på tørt tøy før man startet på det morsomte .... nedkjøringa.

 


Dette bildet fikk jeg tilsendt som et "takk for følge hilsen" samme kveld. Trivelig hilsen fra ei flott, sprek og trivelig dame.  Fotogaf Karin-Ann.

Nedturen gikk veldig greit til tross for den harde isete snøen på toppen. Nå som jeg begynner å få skikkelig  dreis på svingteknikken så er toppturer noe jeg setter mer og mer pris på.

Lettere solbrent og kjempefornøyd med dagen - ny tur under planlegging. 

2 kommentarer

Iselin Renée

27.04.2016 kl.21:27

Så ut som en fin tur :)

Aud E. Nystad

28.04.2016 kl.08:27

Iselin Renée: Det var en KNALLFIN tur i et nydelig vær.

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits