28.04.16 Alenetur på ski i Dividalen - Ikke alltid det går som planlagt....

Impulsiv, rastløs og fjellsyk, kombinert med et lite lager drytech, utstyr, klær, ski og pulk klar i bilen - en onsdagskveld med sol og usedvanlig godt og varmt vær.

Resultat: Jeg går meg en alenetur på ski inn til Dividalen, torsdag etter jobb, overnatter på Dividalshytta og går meg en tur til Havga på fredag, før jeg returnerer tilbake til Hula Mi igjen på lørdag. Klapper meg selv på skuldra - kjempeide :) 

Så torsdag ettermiddag står jeg klar med ski og pulk ved Ventebu i Dividalen, og starter på turen opp Dividalen. Etter noen dager med mildvær er det fortsatt litt snø igjen etter vegen innover til den innerste parkeringsplassen. Kram og våt vårsnø - bare å hive på fellene, la være å tenke.....dette skal bli tungt og bløtt.

Turen innover gikk egentlig greit, så lenge jeg holdt meg på løypa der folk hadde gått. Utfor løypa var det ingen hold i snøen, råtten sukkervåt snø. Kunne jo bare snudd, men nå var jeg så innstilt på at jeg skulle på alenetur, uansett vær og føre. Så jeg tråkka på og brukte omlag 2 t og 40 min på de ca 12 km opp til Dividalshyttene. Traff trivelige turgåere etter vegen og slo av en kort prat med noen av dem. Det var folk på begge hyttene, så jeg valgte "ny" hytta, og bra var det for der traff jeg Ina som jeg kjenner til fra før. Det ble en kjempetrivelig kveld.

 


Vakker solnedgang over Dividalen.


Gamle Dividalshytta.


Nye Dividalshytta.
 

Neste dag dro de andre ned til Dividalen, mens jeg prøvde å gå inn mot Havga - gav opp etter ca  100 m. Det hadde regnet endel om natta og med varmen fra aprilsola ble det rett og slett bare "sukkersnø". Jeg gikk rett til bunns som en stein i et vatn. Da var det bare å pakke sammen lekene og sette kursen hjemover.


Det var blitt merkbart mindre snø bare på de siste 12 timene. Mange hauger var nå fri for snø og det var bare å dra Paris`n over stokk og stein. Forresten veldig god gli over tyttebærlyng og mose ;)

Kort oppsummert: Vær og føre er noe man ikke rår over. Uansett, jeg hadde jo hatt en fin skitur, en fin kveld på Dividalshytta, truffet mange triveligfolk og blitt en erfaring rikere.

Mer informasjon om Dividalshytta og Dividalen finner du på bl.a på ut.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits