05.05.16 Topptur til fots og på truger til Saana i Finland

Saana ligger i Kilpisjärvi i Nord-Finland, helt på grensen til Norge og Storfjord (min hjemkommune). Toppen rager 1029 moh og kan vel best beskrives som Finlands svar på Besseggen. Noe du fort oppdager er at nesten alle du møter er finske. Det er tilrettelagt sti, rasteplasser og trappetrinn (omlag 750 trinn) og turen enkel å gå. Saana er en topp som passer like godt sommer som vinter. Du kan på en enkel måte ta deg opp til fots, på ski eller på truger. Nå var jeg litt sent ute i forhold til skiføret, så da ble første del unnagjort til fots og siste biten opp til toppen på truger.

Jeg startet fra parkeringen ved det røde vandrerhjemmet, Kilpisjarven Retkeilykeskus. Herfra er det skiltet de ca 8 km opp til toppen. Torlaug og hunden Bosse slo følge opp og det var veldig trivelig å ha selskap på turen.

Hvor lang tid vi brukte vet jeg ikke - jeg glemte nok en gang å se på klokka (typisk meg).


Jeg og Bosse på toppen av Saana.


Fin utsikt fra toppen mot Kilpisjärvi. Når været er godt ser du helt til Halti (Finlands høyeste fjell) og Parastinden i Signaldalen.

 


På tur hjem ble det full stans rett nedfor tollstasjonen - en hel reinflokk skulle krysse vegen.

Saana er en veldig enkel topptur. Du kan gå turen året rundt, men jeg tror jeg holder en knapp på å bruke truger.
 


 

 


 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits