17.09.16 Topptur til Stormoa, Senja`s nest høyeste fjell

Stormoa, Senja`s nest høyeste fjell med sine 975 moh, har lenge stått på ønskelisten over toppturer på Eventyrøya. Så når turvenninna melder sin interesse, YR viser stor gul sol og mange røde varme grader, da legges kursen mot Senja.

Stormoa ligger i Berg kommune, omringet av flere andre mindre fjelltopper. (Som evnt kan gås på samme dag). Krokelvtinden og Liljemoa feks. ligger ved siden av Stormoa. Mer informasjon om aktuelle nærliggende topper finner du på telltur.no eller i Turbok for Senja og Midt-Troms.

Turen starter fra parkeringsplassen ved Krokelvatnet, som ligger helt ved innslaget  til Skalandstunnelen. Du ser toppen fra parkeringsplassen, men det du ikke ser er de litt luftige partiene. Stien opp er merket. Første del går over litt våte områder, midtpartiet er lett og greit å ta seg gjennom. Fra skaret starter du på selv toppen, og da går du først i grovt fjellterreng med løse steiner og mot toppen kommer du til noen luftige partier. Ta høyde for at det er bratt og at du flere steder må ned på alle fire og klatre litt. Det er enkel klatring, som de fleste klarer greit.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jeg og Elin på toppen av Stormoa. Ingenting å si på utsikten. Til venstre for oss ses såvidt bl.a Husfjellet.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bergsfjorden midt i bildet. Her ser vi ser mot Litjemoa og Flobjørn. Men uansett i hvilken retning du snur det fra denne toppen ser du noen av Senjas flotte fjell, Segla, Roalden, Store Hesten, Husfjellet, Kvænan, Breitind m.m.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mot Bergsbotn. Midt i bildet skimtes såvidt de berømte Oksehornan i Ersfjorden. Bare en ting å si om Senja, - vakkert, så vakkert.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bratte partier, her fra et av de slakkere partiene i begynnelsen av turen.

 


"Tullebilde fra toppen"

Denne dagen var det helt vindstille, så vi koste oss lenge på toppen, spiste litt og tok en kopp kaffe før vi startet på nedturen.

Kort oppsummering av turen til Stormoa:

Vi brukte ca 1,40 t opp, da med mange små pauser. Tidsbruken tur/retur vil ligge på ca 4-6 timer, avhengig av ditt tempo. Det er endel våte og veldig glatte partier i starten av turen, så vanntette sko er å anbefale. Vi gikk med vanntette joggesko med grove gode såler og det fungerte helt fint. Hvis du tenker gå denne turen vil jeg anbefale å gå den i godt og tørt vær, dette fordi det er noen bratte ytterkanter og stien opp kan bli veldig glatt når det regner.

Tenker du ta denne turen - gå den i godt vær. Fin tur - anbefales. Min neste tur til Stormoa blir på vinterstid og da med ski på beina. (Gleder meg allerede). Takk til Elin, for en kjempefin tur - nå må vi bare vente på snøen.

2 kommentarer

dvergpinschere i mitt hjerte

02.10.2016 kl.15:17

Såååå nydelig utsikt! Herlige flotte bilder av en helt fantastisk tur!

Aud E. Nystad

03.10.2016 kl.12:50

dvergpinschere i mitt hjerte:
Senja, er bare fantastisk.

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits