22.-23.10.16 Alene på fjelltur i Indre Troms - overnattingstur til Troms Turlags hytter i Rostadalen

Jeg er veldig impulsiv når det gjelder å komme meg ut på Tur. Alt utstyr ligger stort sett på sin faste plass på boden, så en rask rund gjennom hyllene gjør det enkelt å pakke sekken rimelig fort og enkelt. MEN, det er ikke alltid mine turvenner kan hive seg rundt like fort som meg. Jeg har mange turvenner å dra på tur med, men noen ganger passer det ikke slik at de kan bli med meg på tur. Løsningen på dette er jo enkel - jeg kan jo bare gå alene på tur. Sosial som jeg er, så kan det bli litt kjedelig, men sett fra den andre siden - jeg kommer meg ut på tur. Når det gjelder prat, så går det helt fint å prate med seg selv..... ;)

Så denne flotte oktoberlørdagen måtte jeg bare til fjells, til fots, med ryggsekk, med sovepose, mat og drikke, bok.......... Rostadalen ble valget. Mest fordi det er så nært (rundt en times kjøring fra Hula Mi), dels fordi jeg kan da bruke hyttene til Troms Turlag (Rostatunet med sine 3 flotte hytter) og viktigst at alt....jeg skulle sjekke ut om jeg kan terrengsykle dit.

For å finne ut mer om Rostadalen og Rostatunet, se Troms Turlags hjemmeside eller Ut.no. Her finner du kart, hyttebeskrivelse, vegbeskrivelse m.m. OBS!! Det er bomveg inn til den innerste parkeringsplassen. Avgiften betales med at du sender en sms til et mob.nr som er oppgitt på infotavla.

Rostadalen er kjent for de fleste i Troms, mye brukt både sommer og vinter. Men Rostadalen er også "bjørnens rike". Har gått endel på rypejakt i Rostadalen og da fått se spor etter bamsens frotsing i bærskogen. Selv om jeg har veldig lyst å se bjørn, er det ikke dermed sagt at jeg ønsker å gå rett på det ville dyret, og iallefall ikke ei småsur binne med unge. Jeg skal innrømme at jeg kikket med rundt flere ganger på turen opp, både over skuldra og oppover fjellsidene. Og for å varsle min ankomst, ble det sunget endel strofer på min vandring oppover dalen. Nevner bare sånn i farta at Onkel Tuka ...jeg har to hender...ble sunget endel ganger.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fra den innerste parkeringsplassen er det merket sti opp til Rostahyttene. Stien går først langs Rostaelva og man krysser elva ved å gå over hengebrua. Det er verdt å merke seg at på vinterstid er ikke merking alltid synlig.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ikke så langt igjen....  Utsikt nedover Rostadalen.

Etter omlag 1,5 t kom jeg fram til Rostatunet. Jeg fant ut at storhytta var vinterstengt, det var 2 personer i den gamle hytta og ingen i den mellomste hytta. Det hadde vært folk der natten før, så hytta var varm og det var glør i ovnen. Heldigvis for meg............... bare å få fyr i ovnen igjen og gå seg en tur innover mot Isdalen mens jeg ventet på at hytta skulle bli enda varmere og kvelden skulle sige på.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det ble litt skjømt før jeg kom meg ned fra Isdalen, så jeg fikk bruk for hodelykta jeg (heldigvis) hadde puttet i jakkelomma. Fargene på høsthimmelen i brytning mellom dag og kveld er så sterke og flotte.

Inne på hytta var det nå blitt skikkelig varmt, stearinlysene ble tent og vannet ble kokt opp. Tid for en velsmakende DryTech middag og en medbragt liten lokal kortreist 0,33-Isbjørn  ;)

 


Fant ei kokebok på hytta med tips om god enkel turmat, og det var spesielt en enkel rett som jeg tror jeg kan like, sjekk denne - saltet, røkt og tørket reinkjøtt, tørket aprikos på flatbrød med ekte smør :)

 

Det befriende med å være på tur utenfor allfarveg, er at man ikke er tilgjengelig. Ingen mobildekning, inten WIFI, rett o slett ingenting - bare meg selv og min egen underholdningsverdi. Jeg tror at for å kunne nyte en slik tilværelse, må man trives i eget selskap og være trygg og klar til å "stå i seg selv". Resten av kvelden ble tilbragt med beina høyt og med ei bok i handa. Ble jeg lei av å lese, var det bare å gå ut eller i et vindu og få med seg nordlyset, som villig vekk danset seg grønn og gul over himmelen. Gardinene på soverommet ble heller ikke dratt for, så den kvelden sovnet jeg til synet av nordlyset rundt Isdalsfjellene. Kan man ha det bedre ?

 


Rostatunet søndags morgen. Kaldt, klart og med en pastellfarger på himmelen. Det blåste en sur kald østavind, men den hverken synes eller kjennes på bildet.

 


Lang frokost, kaffe og akkurat sånn passe tempo, før hytta ble vasket, ryddet og klargjort til neste gjest. Sekken ble pakket og jeg var innom de to guttene i den andre hytta og sa adjø før jeg startet på hjemturen. (.....syngende.....)

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Nok et vegskiltbilde..... denne gang ved brua nedfor Rostatunet.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Fint i fjellene i Indre Troms, også i oktober. Selv om det hadde frosset litt til, og enkelte steder var isete og glatt.


Formålet med turen var altså å sjekke ut sykkelmulighetene i Rostadalen. Kom fram til at det er fullt mulig selv med min noe mangelfulle terrengsyklingsteknikk. Men det beste med hele turen var å nyte naturen, ensomheten, stillheten og stikke seg bort fra tilgjengeligheten for noen timer. Det er noe jeg kommer til å gjøre mer av, så bare følg meg videre.................

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits