12.03.17 Søndagstur til toppen av Kvittinden i Lenvik kommune

Søndag i mars, med godt vær og akkurat passe mye puddersnø etter de siste dager snøfall, resulterte i topptur med Elin og Karl O. Valget falt på en NærTur, Kvittinden (933 moh). Kvittinden ligger i Lenvik kommune og startpunktet er fra Trafikkopplæringssenteret i Finnfjordeidet (krysset til Rossfjordstraumen). Vi var litt sent ute og da vi parkerte så vi ett ti-talls personer på tur opp. Flax - da er sporet tråkket.

 

Elin og Karl O på tur opp mot toppen. Bak skimtes Finnfjordvannet.

Turen opp gikk lett i det opptråkkede sporet. Glemte som vanlig å se på klokka, men vi gikk i normalt tempo og jeg tror vi brukte under 2 timer. Vindstille og fint på i skogen, men på toppen blåste en sur kald vind. Så det ble som vanlig - en kort fotoshooooot og så rett ned i le under skogbandet for å ta en kaffe og litt mat.

 


Nedturen gikk i fineste pudder og som en drøm.

 


Tuppene på Toppen - veldig fornøyd. (Bildet har jeg lånt av Elin N).

Kvittinden er en fin NærTur og som oftest er det tråkket spor opp. Kan være noe avblåst på toppen, men fordelen er at man kan velge hvilke side av av den lille knausen man vil kjøre ned på. Enkel tur som skulle passe de fleste.

Konklusjon: Nær og Kjær :)

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits