22.04.17 En lørdag i april - På FatBike fra Kilpisjarvi i Finland til Treriksrøysa

Treriksrøysa der 3 land møtes, Norge, Sverige og Finland ligger i min hjemkommune Storfjord. En stor gul klomp av ei grenserøys, ikke spesielt prangende, men likevel et landemerke.

Det var vel like over nyttår, jeg begynte å fundere på om det skulle gå an og sykle fra Kilpisjarvi til Treriksrøysa. Jeg vet jo at det tråkkes et bredt skispor fra Kilpisjarven Retkeilykeskus (det røde vandrerhjemmet) til Treriksrøysa, og tenkte at dette måtte jo så absolutt være mulig. Som tenkt -som gjort, det var bare få finne den rette dag. Den rette dagen vil si...lite eller helst vindstille, hardtråkket spor og aller helst sol. Dagen kom, og med han FatBuddy bak i bilen gikk vegen mot den finske grensen. Med tanke på at aprilsola kan ta godt på snøen, bestemte jeg meg for å sykle på formiddagen mens det ennå var hardt i skisporet.

Det skulle vise seg å være rett valg av dag, og tidspunkt. Perfekte forhold ut fra Kilpisjarvi. Noen skigåere, uten at det skapte problemer,. Skisporet har en bred skøytetrase på midten og klassisk sport på hver side. Fatbiken har så brede dekk at den sank ikke gjennom slik at sporet ble "ødelagt".

I lett motvind og sol tok den 11 km lange turen ca. 1,10 timer. Det ble endel stopp langs løypa, da det var mange som hilste og spurte om sykkelen og hvor jeg skulle hen. Kjempetrivelig å få så mye postitiv oppmerksomhet, og det var ingen som var misfornøyd med at jeg syklet i skisporet. Skisporet var helt fint å sykle nesten hele vegen, endel fokksnø rett før Treriksrøysa, men ikke verre enn at det gikk forholdsvis greit.

 


Etter å ha vært innom den åpne hytta på finsk side av grensen, kom jeg fram til Treriksrøysa.

Der møtte jeg mange på skuter (alle norske), noen på ski (alle de var finske) og 3 svenske politifolk på grensekontroll. Hyggelig prat og mye latter og mange spørsmål om sykkelen. Etter en liten matbit og litt drikke, var det bare å hive seg på pedalene og sette kursen mot startpunket.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ett eller annet sted på Kilpisvannet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Her ser du litt av skisporet, og som du ser - det er god plass til både skigåere og syklister.

På tur tilbake til Kilpisjarvi kom det et skuterfølge forbi. Jeg så den ene føreren strakk ut hånd og jeg trodde han hilste, men det gjorde han altså ikke. Han tok dette bildet av meg, som jeg fikk postet på Facebookveggen min dagen etter, når han skjønte hvem det var som syklet.


Fotograf: Jens N. Ottosen. Artig å få lov til å bruke bildet han tok av meg i forbifarta.
 

Å sykle Fatbike er ikke som en vanlig sykkel, du må jobbe-jobbe-jobbe og stopper du å tråkke, så stopper sykkelen. Det er ganske tungt å sykle, du får ingenting gratis, men jeg digger denne måten å sykle på.

Avstand og tidsbruk:

Fra Kilpisjarvi Retkeilykekus til Treriksrøysa t/r ca. 22 km. Jeg syklet med vanlig vintersko og brukte 2,30 t med mange pratestopp og en lengre stopp ved Treriksrøysa.

Nye sykkelturer på han FatBuddy er under planlegging.....

2 kommentarer

Mona

27.04.2017 kl.10:50

Ser strålende ut :)

Aud E. Nystad

01.05.2017 kl.19:56

Mona: Takk. Det var en kjempefin sykkeltur.

Skriv en ny kommentar

Aud E. Nystad

Aud E. Nystad

55, Storfjord

Rett og slett turglad, både på land og vann - høyt og lavt. Elsker min flotte sønn, trugene, skiene, syklene og havkajakkene mine. Født i Havøysund/Slotten, oppvokst i Signaldalen og har utover det bodd på steder som: Tromsø-Sessvoll/Jessheim-Kløfta og Bardufoss. Håper å inspirere og motivere andre til og komme seg Ut På Tur. Bare en ting til: Husk Copyright Det er ikke lov å kopiere bilder eller teksten i mine innlegg. Du finner meg også på Instagram: @nystadpatur #nystadpatur

Kategorier

Arkiv

hits